Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@12:17:55 GMT

سفر به بدروم؛ ترکیه (+عکس)

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۱۷۸۱۰۸

سفر به بدروم؛ ترکیه (+عکس)

پول‌نیوز -بدروم یا به زبان یونانی هالیکارناسوس یک شهر بندری در استان موغله‌ی ترکیه و در منطقه‌ی دریای اژه در جنوب غربی این کشور است.اگرچه بیش از یک میلیون توریست هر ساله به سمت سواحل زیبا، رستوران‌های شیک و بوتیک هتل‌های این شهر می‌روند، بدروم هیچ وقت تکراری نمی‌شود و جذابیتش را از دست نمی‌دهد.




 این شهر بیش از دیگر شهرهای ساحلی ترکیه زیبایی دارد، از قصرهای پر زرق و برق گرفته تا تفرج‌گاه‌های ساحلی زیبا از کافه‌های پر گل گرفته تا خانه‌های سفید گچ‌بری شده در کوچه پس کوچه‌ها، همگی بدروم را به یک شهر پر رمز و راز تبدیل کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرامش در این شهر همیشگی است، حتی در شلوغ‌ترین روزهای تابستانی هم می‌توان مکانی آرام برای استراحت کردن یافت.



وضعیت آب‌ و‌ هوا

جولای گرم‌ترین ماه سال در بدروم است و میانگین دمای هوا در این ماه به ۲۹ درجه می‌رسد. ژانویه با میانگین دمای ۱۲ درجه‌ی سانتیگراد، سردترین ماه سال در این شهر ساحلی است. طول روز در ماه آگوست به بیشترین مقدار خود می‌رسد که ۱۰ ساعت است. ماه دسامبر با میانگین بارش ۱۰۸ میلی‌متر، مرطوب‌ترین ماه سال است.



بهترین زمان برای سفر


بدروم دارای آب و هوای مدیترانه‌ای است. تابستان‌های گرم و طولانی، بهار و پاییز مطبوع و زمستان‌های کوتاه و ملایم، از ویژگی‌های آب و هوای بدروم است. دمای هوا در ماه جولای تا اواسط سپتامبر به بیش از ۳۵ درجه هم می‌رسد. این فصل، فصل شلوغ گردشگری در بدروم و به تبع آن، گران‌ترین فصل برای سفر به این شهر است.

هزینه‌های سفر

میانگین هزینه‌های روزانه در سفر به ترکیه
سفر ارزان: بیش از ۱۵۰ لیره (۱۳۵ هزار تومان)

    هزینه‌ی اقامت در خوابگاه: ۷ تا ۲۴ لیره (۷ تا ۲۱ هزار تومان)
    بلیط اتوبوس بین شهری ۴۵ لیره (۴۰ هزار تومان)
    وعده‌های غذایی: ۸ تا ۱۰ لیره (۷ تا ۹ هزار تومان)
    نوشیدنی: ۷ تا ۱۲ لیره (۷ تا ۱۱ هزار تومان)

سفر میان‌رده: ۱۵۰ تا ۳۵۰ لیره (۱۳۵ هزار تا ۳۱۵ هزار توامن)

    هزینه‌ی اقامت در اتاق دوتخته هتل: ۹۰ تا ۲۰۰ لیره (۸۱ هزار تا ۱۸۰ هزار تومان)
    پرواز بین شهری: ۵۰ لیره (۴۵ هزار تومان)
    وعده‌های غذایی: ۴۰ لیره (۳۶ هزار تومان)
    سفرهای روزانه‌ی قایق‌سواری: ۳۵ لیره (۳۱ هزار تومان)

سفر لوکس: بیش از ۳۵۰ لیره (۳۱۵ هزار توامن)

    هزینه‌ی اقامت در اتاق دوتخته: بیش از ۲۰۰ لیره (۱۸۰ هزار توامن)
    کروزهای چندروزه: ۲۰۰ تا ۳۰۰ لیره (۱۸۰ تا ۲۷۰ هزار تومان)
    کرایه خودرو روزانه: ۲۰ لیره (۱۸ هزار تومان)

بالای باروی این قلعه که بایستید منظره‌ی خیره‌کننده‌ای از قلعه‌ی بدروم خواهید دید که به دست شوالیه‌های هوسپیتالر ساخته شده است. این قلعه قرن پانزدهم میلادی ساخته و به سنت پیتر اهدا شد.

موزه‌ی باستان‌شناسی زیر آب در این قلعه واقع شده است، موزه‌ای که مهم‌ترین موزه‌ی حوزه‌ی اختصاصی خود در جهان است. برای بازدید از این موزه تلاش کنید که اول وقت برسید، زیرا در زمان‌های شلوغی اتاق‌های موزه به قدری از جمعیت پر می‌شود که حرکت در قلعه و بازدید از آن بسیار دشوار خواهد شد.

آرامگاه هالیکارناسوس

یکی از عجایب هفتگانه‌ی دنیای باستان آرامگاه هالیکارناسوس بوده که یکی از بزرگ‌ترین دستاوردهای پادشاه ماسول است. این پادشاه پیش از مرگش برنامه‌ی ساخت این آرامگاه را با طراحی پایثیوس (معمار معبد آتنا نایک) کشید و پس از مرگش خواهر و همسرش مسئولیت نظارت بر پایان کار این معبد را برعهده گرفتند.

این موزه‌ی کوچک و خوش ساخت که دو طبقه است به بررسی فن‌آوری‌های دریایی و ساخت قایق از دیرباز تا کنون می‌پردازد.

در این موزه همچنین به علم بررسی پوسته‌ی نرم‌تنان نیز پرداخته می‌شود و مجموعه‌ای ۶۰۰۰ عددی از پوسته‌ی انواع خانواده‌های نرم‌تنان در طبقه‌ی بالا به نمایش گذاشته شده است.
کارخانه کشتی‌سازی عثمانی

در بدروم یک کارخانه‌ی کشتی‌سازی بازسازی شده وجود دارد که از زمان عثمانی باقی مانده است. این کارخانه در قدیم و در قرون ۱۸ و ۱۹ میلادی و برای در امان ماندن از حمله‌ی دزدان دریایی دارای برج مراقبت نیز بوده است. امروزه در این مکان نمایشگاه‌های هنری برگزار می‌شود و سنگ قبرهایی قدیمی در بالای آن وجود دارد که متعلق به زمانی هستند که حروف لاتین جایگزین حروف عثمانی شد.

دروازه‌ی میندوس در واقع تنها اثر باقیمانده از یک دیوار ۷ کیلومتری است که قرن چهارم پیش از میلاد توسط پادشاه ماسول ساخته شد و در روبروی این دروازه خندقی وجود دارد که بسیاری از سربازان اسکندر  سال ۳۳۴ پیش از میلاد در آن غرق شدند.

در جاده‌ی اصلی تورگوتریس، تئاتر باستانی ۵۰۰۰ نفری بدروم قرار دارد که بعدها در قرن سوم پس از میلاد، تعداد صندلی‌های آن برای نمایش‌های گلادیاتوری  به ۱۳۰۰۰ افزایش یافت. این سالن در حال حاضر برای رویدادهایی مثل کنسرت مورد استفاده قرار می‌گیرد.
مسجد تورکویوسو

این مسجد در غرب بازار سرپوشیده‌ی بدروم واقع شده است.

در جاده‌ی اصلی تورگوتریس، تئاتر باستانی ۵۰۰۰ نفری بدروم قرار دارد که بعدها در قرن سوم پس از میلاد، تعداد صندلی‌های آن برای نمایش‌های گلادیاتوری  به ۱۳۰۰۰ افزایش یافت. این سالن در حال حاضر برای رویدادهایی مثل کنسرت مورد استفاده قرار می‌گیرد.




منبع:کجارو

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۱۷۸۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • موزه قجری در کاخ مخصوص
  • پائز و یک سورپرایز غیر والیبالی! (عکس)‌
  • کوالالامپور؛ خواهر مدرن اما سنتی اصفهان
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • توضیحات شهرداری درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • قطع درختان در محدوده باغ موزه قصر